Falukorv Rydberg

Falukorv Rydberg

Recept skapat av Klara Doktorow. En take på Biff Rydberg med falukorv i stället för oxfilé.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 Scan Falukorv deli
  • Riktligt med smör
  • 2-4 gula lökar (om barnen äter lök)
  • 1 msk kalvfond
  • 500 gram tärnad fryst potatis
  • 2-4 äggulor (om barnen äter äggula)
  • 1 dl grädde
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 tsk sirap
  • Salt och peppar
  • Hackad persilja
Gör så här Hacka falukorv deli i kuber och stek långsamt på medelhög värme. Stjälp i fryst och hackad potatis i en panna med rikliga mängder smör och stek långsamt och länge. Hacka eller skiva lök och stek på låg värme långsamt i smör, och mot slutet häller du över lite kalvfond.

Under tiden: vispa grädden och rör ner senap och lite sirap, smaka av med salt. Hacka persilja och separera äggulorna och lägg upp fint i skålar. Dags att hugga in!

Vi äter detta ofta! En take på Biff Rydberg med falukorv i stället för oxfilé. Görs med färdigtärnad fryst potatis. De vuxna äter med stekt lök, äggula och senapskräm, barnen kommer såklart dränka i ketchup. Går att byta mot Scans Middagskorv för vegetariskt (glöm inte byta ut fonden).