Polpette al Sugo

Polpette al Sugo

Recept skapat av Klara Doktorow. Enkelt, snabbt och gott även med färdiga köttbullar!

För 4 personer
Ingredienser
  • 400 gram Mamma Scans köttbullar
  • 1 konservburk San marzano-tomater
  • 1 solo vitlök
  • 1 tsk sardellkräm
  • 100 gram finriven parmesan
  • Olivolja att steka i
  • Spaghetti till 4 personer
  • Salt, peppar och finhackad persilja
Gör så här Sätt på pastavatten och lägg i pastan när det kokar.
Stek köttbullarna långsamt i stekpanna, de ska inte få för mycket färg.
Under tiden - finhacka eller hyvla en solovitlök och stek på låg värme i rikligt med olivolja. Tillsätt en tesked sardellkräm och lite grovmalen peppar. Slå över tomaterna och klipp ner dem i mindre bitar med en sax. Låt puttra under lock medan pastan kokar till al dente. Precis före servering ska parmesanen ner i tomatsåsen och smälta under omrörning. Smaka av med salt. Stjälp över köttbullarna och pastan direkt från kastrull, låt såsen gå in i pastan tills den blir cottura och använd lite pastavatten för att få perfekt konsistens. Servera på ett fint fat med riven parmesan och hackad persilja.