Falu-tikka med basmatiris

Falu-tikka med basmatiris

Indiskt eller svensk husman? Varför välja när man kan få båda - detta spår vi kommer bli en ny vardagsfavorit!

För 4 personer
Ingredienser
  • 550 g Scan Deli Falukorv - tärnad
  • 1 gul lök - finhackad
  • 1 morot fint tärnad
  • 1 röd paprika - tärnad
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 1 msk olja
  • 1 påse Tikka Masalakrydda
  • 500 g passerade tomater
  • 1,5 dl matlagningsgrädde

Till servering

  • Grekisk yoghurt
  • Tunt skivad rödlök
  • Persilja
  • Basmatiris
  • Grönsallad
Gör så här Tärna falukorven och hacka löken - fräs på ihop med tärnad morot, paprika och vitlök. Tillsätt Tikka Masalakryddan, passerade tomater samt matlagningsgrädde. Låt koka ihop ca 10 minuter och smaka av med lite salt.

Servera med basmatiris, yoghurt, persilja, rödlök och en god grön sallad.