Nudelbowl med snabbnudlar, kabanossfärs och saltrostade pumpafrön

Nudelbowl med snabbnudlar, kabanossfärs och saltrostade pumpafrön

Fräscht, krispigt och en smakexplosion av kabanossfärsen - alla plockar ihop sin egen bowl med gröna favoriter - snabbt går det också!

För 4 personer
Ingredienser
  • 300 g Scan färskkorv Kabanoss
  • 1 msk smör

Slaw

  • 200 g tunt skivad rödkål
  • 200 g grovt riven morot
  • 0,5 lime - juice
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 tsk milda chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • några droppar sesamolja
  • 4 portioner snabbnudlar med grönsakssmak

Till servering

  • Sallad
  • Färska grönsaker i säsong
  • Rostade pumpafrön (1,5 dl frön)
Gör så här Blanda rödkål, morot, majonnäs, chili, salt och sesamolja - låt stå svalt till servering.

Rosta pumpafrön i torr panna - när de fått färg tillsätts 0,5 tsk salt utrört i 2 msk vatten - låt koka/rosta helt torrt och lägg sedan i en skål.

Koka nudlarna enligt anvisning.
Tryck ut färsen ut korvarna och stek på medelhög värme till det är krispigt och genomfärdigt.

Lägg upp i skålar - först nudlar (lägg bara med ca hälften av vätskan) sedan färs och slaw - toppa sedan med färska grönsaker och rostade frön.