Pluma med pommes och kladdig rödvinssås

Pluma med pommes och kladdig rödvinssås

För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan Pluma
  • 20 g Smör
  • 2 msk Rapsolja

rödvinssås

  • 2 st Sharlottenlök
  • 2 dl Rödvin
  • 1 dl Kalvfond
  • 1 msk Rökt paprikapulver
  • 2 msk Honung
  • 2 msk Rödvinsvinäger
  • 1 msk Majsstärkelse
  • 2 msk Vatten
Gör så här Stek pluman i en gjutjärnspanna med rapsolja, smör, salta och peppra rikligt. Stek köttet till det når 52C i innertemperatur och vila 10min köttet till 62-64C.

Tillsätt finhackad scharlottenlök, rödvin, kalvfond, rökt paprikapulver, honung, rödvinsvinäger och koka ihop såsen i 5 min och red av med majsstärkelse och vatten.

Servera trancherat kött med krispiga pommes frites och kladdig rödvinssås.