Currykryddade kotlettspett med sweetchilidressing och nudlar

Currykryddade kotlettspett med sweetchilidressing och nudlar

Hemligheten här är marinaden och dressingen - ren magi!

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 Scan kotletter utan ben
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk honung
  • 2 msk olja
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk curry
  • 1 liten vitlöksklyfta - riven
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk salt

Dressing

  • 1,5 dl cremefraiche lätt
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,75 dl sweetchilisås
  • 0,5 lime - zest och juice
  • 1 msk ljus soja

Till servering

  • 4 portioner nudlar - kokta
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk hoisinsås
  • Ev. lite chiliflakes
  • Sallad/grönsaker i säsong
Gör så här Skär köttet i 2x2 cm stora tärningar och marinera i en blandning av soja, honung, olja, yoghurt, curry, vitlök, svartpeppar och salt - gärna över natt men minst 1 timme.

Blanda ihop dressingen och smaka av med soja för sälta - låt stå svalt till servering.

Trä upp köttet på spett (glöm inte att lägga spetten i blöt om du använder träspett).
Stek eller grilla spetten på medelvärme till fin färg och en innertemp på 72 grader.

Servera med nudlar som dressas med sesamolja och hoisinsås samt familjens favoritgrönsaker i säsong.