Grillad karrékorv på grillat bröd med fetaostkräm

Grillad karrékorv på grillat bröd med fetaostkräm

En riktig liten aptitretare - till förrätt eller kanske som del av plock/buffé - snygg och otroligt god!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 paket Scan Kryddkorv karré & örter
  • 1 surdegsbaguette
  • 1 msk olivolja

Fetaostkräm

  • 150 g fetaost
  • 2 msk lätt cremefraiche
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja

Marinerade oliver

  • Ca 170 g blandade oliver - avrunna
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta - skivad
  • 1 tsk milda chiliflakes
  • 1 citron - zest
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Till servering

  • Olivolja
  • Örter
Gör så här Mosa fetosten med en gaffel ihop med cremefraichen - vänd ner honungen och toppamed olivolja. Låt stå svalt till servering.

Lägg de avrunna oliverna i en skål eller burk ihop med olja, chili, vitlök, zest och örter - rör runt och låt stå i rumstemperatur.

Grilla korven (eller stek i stekpanna) på medelhög värme, skär brödet i skivor som penslas med lite olja och grillas till fin färg.
Lägg fetaostkrämen på de grillade bröden - skiva korven och toppa med samt oliver - servera med lite extra olivolja och färska örter på toppen.